+38 062 388 30 08
+38 066 976 38 38
+38 066 977 63 63
+38 095 557 80 00
Встановлення місцевої приналежності (юрисдикції) консульських установ дипломатичних представництв Чеської Республіки в Україні для подання зав на видачу візи та дозволу на перебування
28 января 2014
 Встановлення місцевої приналежності (юрисдикції) консульських установ дипломатичних представництв Чеської Республіки в Україні для подання зав на видачу візи та дозволу на перебування
 
Консульський відділ Генеральново консульства Чеської Республіки в Донецьку повідомляє, що згідно з Віденською конвенцією про консульські відносини і Розпорядженням Європейського парламенту та Ради щодо Кодексу співтовариства про візи (т.зв. Візовий кодекс) Міністерство закордонних справ Чеської Республіки УХВАЛИЛО РІШЕННЯ, яке набуває чинності від 18 квітня 2011 року, що у країнах, де Чеська Республіка має кілька представницьких органів, з а я в н и к и можуть подавати заяву на видачу візи та дозволу на перебування на території Чеської Республіки тільки до того представницького органу, в рамках консульського округу якого вони мають дозвіл на постійне  або довгострокове перебування.
 
Принцип місцевої приналежності застосовується з причини підвищення ефективності та уточнення консульської практики і стосується не тільки України, але й інших країн, де Чеська Республіка має кілька консульських округів. Цей захід вводиться з метою забезпечення перевірки даних, зазначених у заявах на видачу, або ж інформації, наданої заявником під час співбесіди, яку доцільно проводити в місці проживання заявника. В індивідуальних вмотивованих випадках керівник дипломатичного представництва може дозволити зробити виняток з принципу місцевої приналежності (тобто надати дозвіл на подання заяви в консульській установі іншого консульського округу).
 
Консульські округи представницьких та консульських установ Чеської Республіки в Україні визначені таким чином:
 
1. Консульський відділ посольства Чеської Республіки в Києві:
Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області;
 
2. Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові:
Волинська, Івано-Франківська, Львівська, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська  та Чернівецька області;
 
3. Генеральне консульство Чеської Республіки в Донецьку
Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська, Харківська, Херсонська області, місто Севастополь та Автономна Республіка Крим
  Комментарии:

Далее по теме:

27 января 2014
 Від 1.1.2010 набув чинності Закон № 278/2009 про зміни законів відповідно до прийняття закону про страхування, котрим змінюється Закон № 326/1999 про перебування іноземців на території ЧР та про зміну деяких законів. Заявники на всі типи віз та дозволів на перебування мають надати страховий поліс у відповідності до наступних вимог.
 
Короткострокова віза до 90 днів
 
При поданні заяви до 90 днів іноземець має надати страховий поліс, котрий на час його перебування на території компенсує витрати на лікування у зв’язку з травмою або неочікуваним захворюванням на території ЧР, включно витрат пов’язаних з перевезенням хворого, у випадку смерті перевезення остатків до країни громадянином якої він являється, або країни в якій має постійне місце проживання, а то у розмірі мінімально 30 000 Євро і це все без співучасті застрахованої особи на покритті вище вказаних витрат. Страховий поліс може іноземець укласти зі страховою компаніею , котра є уповноваженою заключати цей тип страхування в країні громадянином якої він являється, або країни в якій має постійне місце проживання.
 
Особи, які подають заяву на видачу шенгенської візи на більше, ніж два в’їзди (багаторазова віза), повинні надати страховий поліс на період першої планованої поїздки. Такі заявники, крім іншого, повинні своїм підписом на бланку візової анкети  підтвердити заяву про те, що вони усвідомлюють свій обов’язок оформити медичні страховки на всі подальші поїздки.
 
В анкеті для отримання візи (пункт 29 і 30) заявник заповнить передбачувану дату приїзду та від’їзду з території Шенгену. З посиланням на Візовий кодекс (Частина VI ст. 24, пункт 1) встановлений термін дійсності візи може включати в себе п’ятнадцятиденний «коридор» (термін на який бажаєте отримати візу +15 днів), котрий служить на випадок неочікуваної зміни терміну. На практиці це означає, що термін дії візи буде на 15 днів довший чим вказано заявником, кількість днів перебування залишиться не зміненою. Для отримання «коридору» необхідно, щоб заявник мав страховку з терміном дії на 15 днів довшим  ніж термін на який бажаєте отримати візу. Страховка має бути надана при поданні анкети.      
 
УВАГА: Страховка має бути заповнена на комп’ютері, тобто: або повністю роздрукована на принтері або заповнена на друкарській машинці. Страховка заповнена від руки не буде прийматись.


06 февраля 2014
 «Влада Єгипту мала намір ще з 1 листопада збільшити вартість одержуваної на кордоні туристичної візи з 15 до 25 доларів, з метою уніфікації всієї системи видачі віз. Процедури, пов’язані з підвищенням вартості в’їзних віз тимчасово припинені до травня 2014 року», - наголошується в комюніке МЗС республіки.
 
На даний час влада Єгипту вживає усіх зусиль, щоб повернути іноземних туристів, в першу чергу з Німеччини і Росії, на свої курорти, адже туризм - основна галузь єгипетської економіки. В умовах спаду було б нерозумним підвищувати вартість в’їзних віз, тому це питання було відкладено.
 
У 2012 році Єгипет відвідали 11,5 мільйона чоловік, що на 17% більше у порівнянні з 2011 роком. Рекордним же залишається 2010 рік, коли в Єгипті побували 14,7 мільйона іноземців.


09 февраля 2014
 1 січня 2014 року набирає чинність Федеральний закон Російської Федерації «Про внесення змін до статті 27 Федерального закону «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в’їзду до Російської Федерації» та статтю 5 Федерального закону «Про правове положення іноземних громадян у Російській Федерації» від 28.12.2013 р. № 389-ФЗ.
Згаданим Федеральним законом передбачається, що термін тимчасового перебування в Росії іноземних громадян, які прибули в Російську Федерацію у порядку, що не вимагає отримання візи (у т.ч. громадяни України), не може перевищувати 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 діб, за винятком випадків, передбачених Федеральним законом, а також у разі, якщо такий термін продовжено відповідно до Федерального закону. Якщо іноземець під час свого попереднього перебування в Росії перевищив строк перебування у 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 діб, йому буде заборонено в’їзд до Російської Федерації строком на 3 роки з дня виїзду з Росії.
Режим поїздок громадян України та Росії визначено Угодою між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації від 16.01.1997 р. та Протоколом про внесення змін до Угоди від 30.10.2004 р.
Відповідно до статті 1 згаданої Угоди (зі змінами 2004 р.), громадяни України та Росії можуть в’їжджати, виїжджати та пересуватися територією держав без віз з дотриманням правил перебування, що діють в цій державі, по документах, що посвідчують особу і підтверджують громадянство (Додатки 1 та 2 до Угоди). При цьому громадяни України та Росії звільняються від реєстрації у компетентних органах за місцем їхнього перебування на території іншої держави, якщо термін такого перебування не перевищує 90 днів з моменту в’їзду на територію цієї іншої держави, за наявності у них міграційної картки з позначкою органів прикордонного контролю, проставленої при в’їзді на територію держави перебування. Отже, громадяни України можуть перебувати на території Росії без взяття на міграційний облік протягом 90 діб.
У зв’язку з цим МЗС України звертає увагу громадян України, які планують свої закордонні поїздки та перебуватимуть у РФ, на необхідність дотримання законів країни перебування та наслідки порушення режиму перебування в Російській Федерації.


10 января 2014
 Що таке «шенгенська віза»?


«Шенгенська віза» - це прийнятий термін для візи, яка видається країнами та для перебування в країнах, які 14 червня 1985 року підписали угоду «про поступову відміну контролю на загальних кордонах».

Ця угода була підписана в невеличкому люксембурзькому містечку Шенген, і тому візу зазвичай називають «шенгенською».

Шенгенська віза дозволяє перебування на території країн Шенгенської угоди максимально протягом 90 днів на півроку. Ця віза не дозволяє працевлаштування.

На сьогодні до так званої «шенгенської території» належать такі країни:

Австрія, Бельгія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія (у Києві представлена Посольством Норвегії), Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта (Мальтійське Посольство у Москві є компетентним також і для України), Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Швейцарія, Швеція, Фінляндія, Франція та Чехія.

Будь ласка, зауважте, НЕ Є учасницями Шенгенської угоди такі країни:

Болгарія, Ірландія, Кіпр, Об’єднане Королівство та Румунія.

У якому випадку мені потрібна транзитна віза?

Якщо Ви подорожуєте літаком, німецька транзитна віза категорії С Вам необхідна тільки за наступних обставин:

 - Ви не маєте дійсної шенгенської візи і

 - Ви летите через Німеччину в США. Ваш літак з Німеччини у Сполучені Штати Америки вилітає через кілька годин і Ви хотіли б залишити транзитну зону аеропорта;

 - Ви летите через Німеччину, Португалію у Бразилію. Оскільки Ваш маршрут передбачає перебування в аеропортах двох країн-учасниць Шенгенської угоди, Вам необхідна транзитна віза категорії С;

  - Ви летите через Німеччину в США і у Вас передбачена пересадка в німецькому аеропорту, який не має міжнародної транзитної зони (усі німецькі аеропорти окрім Франкфурта-на-Майні, Мюнхена, Гамбурга та Кьольна-Бонна, проте з обмеженням у часі з 4:30 до 23:00 год ).

Чи можливо із шенгенською візою німецького Посольства відвідати інші країни – учасниці Шенгенської угоди?

Так. В цьому і полягає сенс шенгенської візи. Ви можете протягом терміну дії візи відвідати будь-яку країну-учасницю Шенгенської угоди. Але звертайте увагу на те, щоб основною метою подорожі (найдовше перебування) була країна, в Посольстві якої Ви отримали візу.

Я отримав запрошення, дійсне на період перебування 90 днів на півроку, але хотів би подати заяву на отримання візи на 2 роки. Чи це можливо?

Так. Проте все ж це запрошення гарантує покриття фінансових витрат протягом 90 днів.

Для решти часу запланованої візи Вам необхідно ще додатково надати підтвердження про Ваш фінансовий стан. Таким підтвердженням можуть бути особливо виписки про рух коштів на Вашому банківському рахунку за останні 3-6 місяців, із яких видно, який у Вас щомісячний дохід та чи можете Ви собі дозволити декілька закордонних поїздок.

Ми є підприємством і хочемо запросити до себе гостя. Зобовязання, повязані із його перебуванням, ми беремо на себе. Що для цього потрібно?

Будь ласка, прочитайте нашу пам’ятку щодо цього. Звичайно, ми без проблем приймаємо письмове запрошення від товариств, заснованих на вкладах учасників, зі статутним фондом щонайменше 25 000 євро.

Товариства з особистою відповідальністю осіб та товариства (об’єднань капіталів) із статутним капіталом менше 25 000 євро мають звернутися до компетентного Відомства у справах іноземних громадян та оформити формальну заяву-зобов’язання, у іншому разі Ваш гість надає підтвердження щодо власної платоспроможності.

Будь ласка, зазначте у Вашому запрошенні відповідно «...ми зобов’язуємося взяти на себе витрати відповідно до §§ 66-68 Закону про перебування іноземних громадян ...».

Часто Посольство змушене повертати запрошення, в яких зазначається, що «... ми ознайомились із змістом §§ 66-68 Закону про перебування іноземців ...» або «... зміст §§ 66-68 Закону про перебування іноземців знаємо і підтверджуємо ...». Зрозуміло, що Посольство не може приймати такого роду запрошення.


Чому я маю подавати таку велику кількість документів, незважаючи наУгоду про спрощення оформлення віз?

 Угода передбачає спрощення громадянам України щодо зменшення / звільнення від сплати візового збору та спрощеної процедури оформлення багаторазових віз для певних категорій заявників. Вона не регулює загальні критерії оформлення віз, які визначені у Візовому кодексі. Тому перед тим, як видати візу, Посольство мусить перевірити наявність правових передумов для видачи візи на основі документів, які  перелічі у наших пам‘ятках.





11 января 2014
 У терміналі D аеропорту «Бориспіль» розпочалися роботи із обладнання зони обслуговування внутрішніх рейсів
 
 
27 грудня 2013 року ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» за результатами тендеру уклало угоду з корпорацією «Альтіс-холдинг» на реконструкцію пасажирського терміналу «D». Облаштування у терміналі D зони обслуговування внутрішніх рейсів удосконалить інфраструктуру та створить необхідні умови для хабової моделі розвитку аеропорту «Бориспіль»
 
Обслуговування «під одним дахом» в терміналі D як міжнародних, так і внутрішніх рейсів зробить пересадки між рейсами швидкими, максимально комфортними та суттєво спростить логістику пасажирів в аеропорту. Враховуючи значну частку трансферного пасажирського потоку на маршрутах в межах України — близько 65%, — реалізація проекту дасть поштовх розвиткові «Борисполя» як потужного вузлового аеропорту.
 
Концепція переформатування терміналу D не передбачає будівництва нових приміщень, окрім добудови галереї виходів на посадку. Всі роботи будуть спрямовані на обладнання вже існуючих площ для забезпечення ефективного та якісного обслуговування трансферних пасажирів.
 
Для пасажирів внутрішніх рейсів планується обладнати 15 стійок реєстрації, 6 пунктів контролю на авіаційну безпеку, організувати 6 виходів на посадку в літаки.
 
Відповідно до рекомендацій профільного міністерства, усі 6 виходів на посадку будуть обладнані сучасними ескалаторами.
 
Як зазначалося раніше, вартість нового проекту не перевищуватиме 100 млн. грн. — на відміну від капіталомісткого проекту вартістю більш як 1 млрд. гривень, який планували реалізувати попередні очільники аеропорту 
 
Уведення в експлуатацію зони внутрішніх рейсів у терміналі D значно зменшить час стикування авіарейсів та створить додаткові комфортні умови для трансферних пасажирів.
 
Довідка:
 
Термінальний комплекс «D» аеропорту «Бориспіль» є найбільшим і найпотужнішим в Україні. Його площа становить 107 000 кв. м.
 
Проект будівництва терміналу було затверджено 2006 року у межах реалізації загальної стратегії розвитку аеропорту. Термінал уведено в експлуатацію 28 травня 2012 року.
 
Наразі термінал «D» обслуговує понад 80 % пасажирів аеропорту.
 
Термінальний комплекс «D» оснащений 11 стаціонарними авіамостами з автоматизованою системою докування повітряних суден, які дозволяють приймати 6 великих (класу «Боїнг 747») і 5 невеликих (класу «Боїнг 737») літаків.
 
Система обробки багажу має 5 рівнів контролю на авіаційну безпеку. Окреме приміщення виділене для роботи з вибухонебезпечними речовинами. Пропускна спроможність системи обробки багажу понад 3000 одиниць за годину. Довжина багажної стрічки — 10 км. Система має 100% рівень автоматизації, що мінімізує вплив людського чинника.
 
У новому терміналі створені всі умови для перебування та обслуговування пасажирів з обмеженими можливостями. Для цих цілей передбачені пандуси та спеціальні ліфти.
 
Для VIP-пасажирів відкрито термінал з окремим під’їздом і місцями для паркування.

 


Cloudim - онлайн консультант для сайта бесплатно.