+38 062 388 30 08
+38 066 976 38 38
+38 066 977 63 63
+38 095 557 80 00
Туристичні візи до Єгипту - збільшення вартості віз.
06 февраля 2014
 «Влада Єгипту мала намір ще з 1 листопада збільшити вартість одержуваної на кордоні туристичної візи з 15 до 25 доларів, з метою уніфікації всієї системи видачі віз. Процедури, пов’язані з підвищенням вартості в’їзних віз тимчасово припинені до травня 2014 року», - наголошується в комюніке МЗС республіки.
 
На даний час влада Єгипту вживає усіх зусиль, щоб повернути іноземних туристів, в першу чергу з Німеччини і Росії, на свої курорти, адже туризм - основна галузь єгипетської економіки. В умовах спаду було б нерозумним підвищувати вартість в’їзних віз, тому це питання було відкладено.
 
У 2012 році Єгипет відвідали 11,5 мільйона чоловік, що на 17% більше у порівнянні з 2011 роком. Рекордним же залишається 2010 рік, коли в Єгипті побували 14,7 мільйона іноземців.
  Комментарии:

Далее по теме:

28 января 2014
 Встановлення місцевої приналежності (юрисдикції) консульських установ дипломатичних представництв Чеської Республіки в Україні для подання зав на видачу візи та дозволу на перебування
 
Консульський відділ Генеральново консульства Чеської Республіки в Донецьку повідомляє, що згідно з Віденською конвенцією про консульські відносини і Розпорядженням Європейського парламенту та Ради щодо Кодексу співтовариства про візи (т.зв. Візовий кодекс) Міністерство закордонних справ Чеської Республіки УХВАЛИЛО РІШЕННЯ, яке набуває чинності від 18 квітня 2011 року, що у країнах, де Чеська Республіка має кілька представницьких органів, з а я в н и к и можуть подавати заяву на видачу візи та дозволу на перебування на території Чеської Республіки тільки до того представницького органу, в рамках консульського округу якого вони мають дозвіл на постійне  або довгострокове перебування.
 
Принцип місцевої приналежності застосовується з причини підвищення ефективності та уточнення консульської практики і стосується не тільки України, але й інших країн, де Чеська Республіка має кілька консульських округів. Цей захід вводиться з метою забезпечення перевірки даних, зазначених у заявах на видачу, або ж інформації, наданої заявником під час співбесіди, яку доцільно проводити в місці проживання заявника. В індивідуальних вмотивованих випадках керівник дипломатичного представництва може дозволити зробити виняток з принципу місцевої приналежності (тобто надати дозвіл на подання заяви в консульській установі іншого консульського округу).
 
Консульські округи представницьких та консульських установ Чеської Республіки в Україні визначені таким чином:
 
1. Консульський відділ посольства Чеської Республіки в Києві:
Вінницька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області;
 
2. Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові:
Волинська, Івано-Франківська, Львівська, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська  та Чернівецька області;
 
3. Генеральне консульство Чеської Республіки в Донецьку
Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська, Харківська, Херсонська області, місто Севастополь та Автономна Республіка Крим


27 января 2014
 Від 1.1.2010 набув чинності Закон № 278/2009 про зміни законів відповідно до прийняття закону про страхування, котрим змінюється Закон № 326/1999 про перебування іноземців на території ЧР та про зміну деяких законів. Заявники на всі типи віз та дозволів на перебування мають надати страховий поліс у відповідності до наступних вимог.
 
Короткострокова віза до 90 днів
 
При поданні заяви до 90 днів іноземець має надати страховий поліс, котрий на час його перебування на території компенсує витрати на лікування у зв’язку з травмою або неочікуваним захворюванням на території ЧР, включно витрат пов’язаних з перевезенням хворого, у випадку смерті перевезення остатків до країни громадянином якої він являється, або країни в якій має постійне місце проживання, а то у розмірі мінімально 30 000 Євро і це все без співучасті застрахованої особи на покритті вище вказаних витрат. Страховий поліс може іноземець укласти зі страховою компаніею , котра є уповноваженою заключати цей тип страхування в країні громадянином якої він являється, або країни в якій має постійне місце проживання.
 
Особи, які подають заяву на видачу шенгенської візи на більше, ніж два в’їзди (багаторазова віза), повинні надати страховий поліс на період першої планованої поїздки. Такі заявники, крім іншого, повинні своїм підписом на бланку візової анкети  підтвердити заяву про те, що вони усвідомлюють свій обов’язок оформити медичні страховки на всі подальші поїздки.
 
В анкеті для отримання візи (пункт 29 і 30) заявник заповнить передбачувану дату приїзду та від’їзду з території Шенгену. З посиланням на Візовий кодекс (Частина VI ст. 24, пункт 1) встановлений термін дійсності візи може включати в себе п’ятнадцятиденний «коридор» (термін на який бажаєте отримати візу +15 днів), котрий служить на випадок неочікуваної зміни терміну. На практиці це означає, що термін дії візи буде на 15 днів довший чим вказано заявником, кількість днів перебування залишиться не зміненою. Для отримання «коридору» необхідно, щоб заявник мав страховку з терміном дії на 15 днів довшим  ніж термін на який бажаєте отримати візу. Страховка має бути надана при поданні анкети.      
 
УВАГА: Страховка має бути заповнена на комп’ютері, тобто: або повністю роздрукована на принтері або заповнена на друкарській машинці. Страховка заповнена від руки не буде прийматись.


02 февраля 2014
 Україна з року в рік приваблює все більше і більше туристів.

За попередніми даними в 2013 році нашу країну відвідали понад 26 мільйонів гостей. Це майже на 1,5 мільйона більше, ніж у 2012 році. В 2012 році також була позитивна динаміка: + 1,1 млн туристів по відношенню до 2011 року. Ця галузь економіки є однією з найбільш динамічно зростаючих і перспективних у світі і Уряд приділяє особливу увагу її розвитку», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.
 
Важливими елементами подальшого розвитку туристичного потенціалу нашої країни є розвиток транспортних можливостей, зокрема, авіаперевезень, розвиток готельної інфраструктури та сервісу, а також популяризація України в світі.
 
Минулого року вітчизняні та закордонні авіакомпанії збільшили кількість рейсів та розширили географію польотів в Україну. Завдяки цьому пасажиропотік через українські аеропорти збільшився у грудні на 15%, а за весь 2013 рік – до 15,1 млн людей або на 7%.
 
У Києві регулярно проводяться міжнародні туристичні форуми та виставки. Важливими складовими майбутньої програми розвитку туризму є визначення туристичної спеціалізації регіонів та створення програм цілорічного відпочинку в Криму, в Карпатах та інших курортних зонах. Багато туристів прибувають в Україну на численні спортивні та культурно-мистецькі акції. «Розвиток сфери туризму створює нові робочі місця та збільшує надходження у бюджет», - сказала Голова Держтуризмкурорту Олена Шаповалова.
 
Вона зазначила, що в 2014 році Державне агентство України з туризму та курортів має завершити розробку Державної цільової програми розвитку туризму та курортів до 2022 року. Основний показник ефективності програми - збільшення в два рази в’їзного туристичного потоку. Передбачається, що кількість іноземних туристів, що відвідують Україну, до 2022 року досягне 50 мільйонів осіб на рік. Кількість робочих місць в українській індустрії туризму збільшиться в 2,5 рази і ця цифра сягне 1 мільйон працюючих.
 
В основу програми закладено наступні статистичні показники: збільшення надходжень до бюджету до 2023 року на 230% до 5 млрд гривен; до 2022 року очікується зростання кількості туристів, подорожуючих усередині країни на 10% щорічно; зростання кількості іноземних туристів, що в’їхали в Україну на 5% щорічно.
 
В 2013 році обсяг платежів від сфери туризму до бюджетів всіх рівнів збільшився порівняно з 2012 роком майже на 13% і перевищив 1,59 млрд гривен. Зокрема, на 8,6% виросли надходження від туристичного збору - 41,7 млн гривен. З 2010 року в туристичній галузі України зростання платежів до бюджету склало більше 66% (в 2010 році платежі від сфери туризму в Україні складали 957 млн гривен).
 
«Для використання кращого європейського досвіду до розробки програми залучено провідних вітчизняних та зарубіжних фахівців сфери туризму. В серпні 2013 року Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію державної цільової програми, яка є основою Державної цільової програми. Крім того, Держтуризмкурорт розробляє проект туристичного бренду, який відповідатиме сучасним вимогам і сприятиме просуванню у світі унікальному туристичному потенціалу нашої країни. Наразі відбувається громадське обговорення проекту бренду», - сказала Голова Держтуризмкурорту Олена Шаповалова.
 
Голова Держтуризмкурорту зазначила, що важливим елементом просування України в світі є проведення спортивних заходів міжнародного рівня. Так у серпні 2013 року Україна успішно провела юнацький Чемпіонат Європи з баскетболу 2013 (U-16), який за оцінкою ФІБА визнаний кращим за всю історію існування чемпіонату. В 2014 Україна отримала право провести загальноєвропейський чемпіонат з баскетболу серед національних команд для юнаків віком до 18 років.
 
Наступним важливим кроком стане проведення в 2015 році Чемпіонату Європи з баскетболу. Також Україна подала заявку на проведення Зимових Олімпійських ігор-2022. Окрім того в Україні протягом 2014 року пройдуть щорічні яскраві фестивалі та ярмарки, які займають гідне місце на туристичній карті Європи
 
В 2013 році ЮНЕСКО включив до списку Всесвітньої культурної спадщини дерев’яні церкви Карпатського регіону та Стародавнє місто Херсонес Таврійський. У грудні 2013 року Петриківському розпису надано статус Всесвітньої нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
 
«Всі ці події надають додаткового поштовху сфері туризму в Україні. Туризм сьогодні - це не тільки гарна природа чи архітектура, це, насамперед, сучасна інфраструктура, високий рівень сервісу. А досягти цього можливо лише за умови залучення інвестицій до найбільш привабливих туристичних напрямків в кожному конкретному регіоні. І тут важливим інструментом є розвиток партнерських відносин держави та туристичного бізнесу, а також забезпечення дерегуляції підприємницької діяльності в туризмі та залучення інвестицій в галузь», - зазначила Голова Держтуризмкурорту Олена Шаповалова.


10 января 2014
 Що таке «шенгенська віза»?


«Шенгенська віза» - це прийнятий термін для візи, яка видається країнами та для перебування в країнах, які 14 червня 1985 року підписали угоду «про поступову відміну контролю на загальних кордонах».

Ця угода була підписана в невеличкому люксембурзькому містечку Шенген, і тому візу зазвичай називають «шенгенською».

Шенгенська віза дозволяє перебування на території країн Шенгенської угоди максимально протягом 90 днів на півроку. Ця віза не дозволяє працевлаштування.

На сьогодні до так званої «шенгенської території» належать такі країни:

Австрія, Бельгія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія (у Києві представлена Посольством Норвегії), Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта (Мальтійське Посольство у Москві є компетентним також і для України), Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Швейцарія, Швеція, Фінляндія, Франція та Чехія.

Будь ласка, зауважте, НЕ Є учасницями Шенгенської угоди такі країни:

Болгарія, Ірландія, Кіпр, Об’єднане Королівство та Румунія.

У якому випадку мені потрібна транзитна віза?

Якщо Ви подорожуєте літаком, німецька транзитна віза категорії С Вам необхідна тільки за наступних обставин:

 - Ви не маєте дійсної шенгенської візи і

 - Ви летите через Німеччину в США. Ваш літак з Німеччини у Сполучені Штати Америки вилітає через кілька годин і Ви хотіли б залишити транзитну зону аеропорта;

 - Ви летите через Німеччину, Португалію у Бразилію. Оскільки Ваш маршрут передбачає перебування в аеропортах двох країн-учасниць Шенгенської угоди, Вам необхідна транзитна віза категорії С;

  - Ви летите через Німеччину в США і у Вас передбачена пересадка в німецькому аеропорту, який не має міжнародної транзитної зони (усі німецькі аеропорти окрім Франкфурта-на-Майні, Мюнхена, Гамбурга та Кьольна-Бонна, проте з обмеженням у часі з 4:30 до 23:00 год ).

Чи можливо із шенгенською візою німецького Посольства відвідати інші країни – учасниці Шенгенської угоди?

Так. В цьому і полягає сенс шенгенської візи. Ви можете протягом терміну дії візи відвідати будь-яку країну-учасницю Шенгенської угоди. Але звертайте увагу на те, щоб основною метою подорожі (найдовше перебування) була країна, в Посольстві якої Ви отримали візу.

Я отримав запрошення, дійсне на період перебування 90 днів на півроку, але хотів би подати заяву на отримання візи на 2 роки. Чи це можливо?

Так. Проте все ж це запрошення гарантує покриття фінансових витрат протягом 90 днів.

Для решти часу запланованої візи Вам необхідно ще додатково надати підтвердження про Ваш фінансовий стан. Таким підтвердженням можуть бути особливо виписки про рух коштів на Вашому банківському рахунку за останні 3-6 місяців, із яких видно, який у Вас щомісячний дохід та чи можете Ви собі дозволити декілька закордонних поїздок.

Ми є підприємством і хочемо запросити до себе гостя. Зобовязання, повязані із його перебуванням, ми беремо на себе. Що для цього потрібно?

Будь ласка, прочитайте нашу пам’ятку щодо цього. Звичайно, ми без проблем приймаємо письмове запрошення від товариств, заснованих на вкладах учасників, зі статутним фондом щонайменше 25 000 євро.

Товариства з особистою відповідальністю осіб та товариства (об’єднань капіталів) із статутним капіталом менше 25 000 євро мають звернутися до компетентного Відомства у справах іноземних громадян та оформити формальну заяву-зобов’язання, у іншому разі Ваш гість надає підтвердження щодо власної платоспроможності.

Будь ласка, зазначте у Вашому запрошенні відповідно «...ми зобов’язуємося взяти на себе витрати відповідно до §§ 66-68 Закону про перебування іноземних громадян ...».

Часто Посольство змушене повертати запрошення, в яких зазначається, що «... ми ознайомились із змістом §§ 66-68 Закону про перебування іноземців ...» або «... зміст §§ 66-68 Закону про перебування іноземців знаємо і підтверджуємо ...». Зрозуміло, що Посольство не може приймати такого роду запрошення.


Чому я маю подавати таку велику кількість документів, незважаючи наУгоду про спрощення оформлення віз?

 Угода передбачає спрощення громадянам України щодо зменшення / звільнення від сплати візового збору та спрощеної процедури оформлення багаторазових віз для певних категорій заявників. Вона не регулює загальні критерії оформлення віз, які визначені у Візовому кодексі. Тому перед тим, як видати візу, Посольство мусить перевірити наявність правових передумов для видачи візи на основі документів, які  перелічі у наших пам‘ятках.





09 февраля 2014
 1 січня 2014 року набирає чинність Федеральний закон Російської Федерації «Про внесення змін до статті 27 Федерального закону «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в’їзду до Російської Федерації» та статтю 5 Федерального закону «Про правове положення іноземних громадян у Російській Федерації» від 28.12.2013 р. № 389-ФЗ.
Згаданим Федеральним законом передбачається, що термін тимчасового перебування в Росії іноземних громадян, які прибули в Російську Федерацію у порядку, що не вимагає отримання візи (у т.ч. громадяни України), не може перевищувати 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 діб, за винятком випадків, передбачених Федеральним законом, а також у разі, якщо такий термін продовжено відповідно до Федерального закону. Якщо іноземець під час свого попереднього перебування в Росії перевищив строк перебування у 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 діб, йому буде заборонено в’їзд до Російської Федерації строком на 3 роки з дня виїзду з Росії.
Режим поїздок громадян України та Росії визначено Угодою між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації від 16.01.1997 р. та Протоколом про внесення змін до Угоди від 30.10.2004 р.
Відповідно до статті 1 згаданої Угоди (зі змінами 2004 р.), громадяни України та Росії можуть в’їжджати, виїжджати та пересуватися територією держав без віз з дотриманням правил перебування, що діють в цій державі, по документах, що посвідчують особу і підтверджують громадянство (Додатки 1 та 2 до Угоди). При цьому громадяни України та Росії звільняються від реєстрації у компетентних органах за місцем їхнього перебування на території іншої держави, якщо термін такого перебування не перевищує 90 днів з моменту в’їзду на територію цієї іншої держави, за наявності у них міграційної картки з позначкою органів прикордонного контролю, проставленої при в’їзді на територію держави перебування. Отже, громадяни України можуть перебувати на території Росії без взяття на міграційний облік протягом 90 діб.
У зв’язку з цим МЗС України звертає увагу громадян України, які планують свої закордонні поїздки та перебуватимуть у РФ, на необхідність дотримання законів країни перебування та наслідки порушення режиму перебування в Російській Федерації.


Cloudim - онлайн консультант для сайта бесплатно.